24.7.2025

Tsatsiki

Laitetaan tämäkin saman tien talteen, kuvia saatan lisäillä myöhemmin. Olen kesän mittaan useammankin grilliruoan kaveriksi tehnyt tsatsikia, joka on kiva lisuke melko monelle ruoalle. Se on ihanan raikasta. 

Tzatsiki

1 Kurkku (avomaan kurkku oma suosikki, mutta tavallinen käy myös)
2 dl Kreikkalaista jugurttia
2-3 Valkosipulinkynttä
1 tl Hunajaa
2-3 tl Sitruunamehua
Suolaa
Pippuria

Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista vetinen keskusta (siemenet). Raasta sen jälkeen kurkku siivilään tai kankaaseen, jotta saat puristettua siitä mahdollisimman paljon nestettä pois. (Jos oikein kuivaksi haluat, voit itkettää sen suolalla, mutta ole varovainen, ettei tule liian suolaista.)
Pilko valkosipuli ja sekoita kaikki aineet yhteen. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.