Katkarapukakku

Katkarapukakku

3.7.2018

Marinadi kanalle ja oma suosikkisalaatti

Kesällä tietenkin teen ruoat pääosin grillissä, ja siten tälläkin kerralla. Ostin maustamattomia kanafileepihvejä, jotka sitten marinoin ennen grillausta.

Paras marinadi kanalle ohje
Marinadi kanalle

2 rkl Soijaa
1-2 tl Worcestershire-kastiketta
1 dl Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Loraus valkoviinietikkaa
Mustapippuria
3 tl Valkosipulimurskaa
Tuoretta basilikaa (pilkottuna)
Suolaa

Sekoita aineet keskenään. Lisää marinadi ja kanat puhtaaseen pakastepussiin ja pyörittele siten, että ne ovat kaikkialta marinadin peitossa. Sulje pussi ja jätä vähintään tunniksi (mieluiten useammaksi) jääkaappiin marinoitumaan.

Tällä kerralla söimme erittäin hyvin onnistuneet grillatut broileripihvit eiliseltä jääneen salaatin kanssa.


Salaatti

Salaattia
Sitruunaista avocadoöljyä (sekoittele salaatiin)
Balsamiviinietikkaa (sekoittele salaatiin)
Sipulia siivutettuna
Kirsikkatomaatteja halkaistuina
Aurinkokuivattuja tomaatteja pienittyinä
Fetaa
Marinoituja valkosipulinkynsiä
Tuoretta korianteria

Pilko aineet kulhoon kerroksittain. Älä sekoita.


Kuten mainitsin, salaattia oli jäänyt eiliseltä, joten jatkoimme sitä hieman kotipihassa kasvavalla salaatilla ja lisäsimme pihasta myös lisää korianteria.

Toisinaan teen saman salaatin ruokaisammaksi paistamalla päälle mm. pekonia, jonka pilkon. Myös suikaloitu kanafilee sopii tähän hyvin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.