Katkarapukakku

Katkarapukakku

28.4.2016

Maukas kanaruukku

Kanavuoka
Yhtäkkiä muistin että Raumalla asuessani käytiin joskus työkavereiden kanssa syömässä jossain ravintolassa, jossa oli maailman ihaninta kanaruukkua listalla.

En toki muista enää mitä kaikkea se ehkä piti sisällään, mutta päätinpä kokeilla jonkinlaista tehdä. Tässähän sitä täydellistä reseptiä on aikaa metsästää ja säätää.


Kanaruukku


450 g Broilerinfileitä (maustamaton parasta)
1 pkt Pekonia
Kanaruukku ohje1 Punainen paprika
1 Keltainen paprika
2-3 Sipulia
1 Kanaliemikuutio
1 prk Ranskankermaa
150 g Aurajuustoa
Paprikajauhetta
(Suolaa)
Juustoraastetta



Kana ruukku broileriPaista suikaloitu broileri ja pekoni ja poista ne pannulta. Laita sitten pannulle silputtu sipuli ja pilkotut paprikat ja kuullota ne. Murusta sitten joukkoon Aurajuusto, sekoita hyvin ja anna sulaa. Tämän jälkeen lisätään kanaliemikuutio. 
Lisää ranskankerma, sekoittele ja lisää sitten kanat ja pekoni takaisin pannulle. Mausta vielä paprikajauheella ja halutessasi suolallakin. Jätä hautumaan noin vartiksi. 
Annostele seos sen jälkeen uuninkestäviin ruukkuihin valmiiksi annoksiksi, peitä juustoraasteella ja paista 200 asteisessa uunissa noin vartin verran, tai kunnes juusto on saanut kauniin värin pintaan. 

Broileriruukku

Tämä oli todella hyvää, ja odotan jo seuraavaa kertaa kun voin tätä tehdä. Ajattelin laittaa reilummin Aurajuustoa, sillä sitä en pettymyksekseni (ja puolison onneksi) joukosta maistanut. 
Käytin tällä kerralla valkosipuliyrttimarinoituja broilerin sisäfileitä. 

Ostin jopa pienet uuninkestävät ruukutkin, koska en uskalla laittaa Teeman kulhoja uuniin, vaikka ne uuninkestäviä ovatkin. Ainakaan sen jälkeen kun yksi harvoin käyttämäni tarjoiluastia (niinikään uuninkestävä ja Teemaa) halkesi mikrossa, sen ainoan kerran kun ikinä siinä mitään lämmitin. 

Broileriruukku
Oman ruukkuni söin pelkästään turkkilaisen jugurtin kanssa, ja se sopi siihen mielestäni täydellisesti. Toisaalta varmasti myös smetana tai ranskankerma voisi olla myös hyvää. Puoliso söi omansa keitetyn riisin kanssa.





7 kommenttia:

  1. Taitaa olla Buena Vista, jossa tarjolla on ollut ainakin aikoinaan Obelixin kanaruukku. Se oli taivaallista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi joo olla! =) Se oli ihan järkyttävän hyvää!
      Eikö sitä enää oo saatavilla?

      Poista
    2. On edelleen saatavilla ja voin vannoa, että on yhtä hyvää kuin ennenkin. Nimim. Obelixin kanaruukun suuri herkuttelija

      Poista
    3. Tässä mielessä harmi ettei minulla enää ole mitään asiaa Raumalle. Mutta pidän varmuudella mielessä, mikäli joskus sinne on mitään kulkua!

      Poista
    4. on parempiakin kuin mainostit sinihomejuustoja. timppa

      Poista
    5. on parempiakin kuin mainostit sinihomejuustoja. timppa

      Poista
  2. Viikonloppuna vasta "eksyin" tänne sinun blogiisi. Ja reseptejä pursuava blogihan sinulla on. Tänään kokeilin tätä kanaruukkua, paprikan vaihdoin tomaatteihin, muuten tein reseptin mukaan. Ja voi sentään kun tuli hyvää!! Kiitos reseptistä, tätä teen takuulla toistekin.

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos.