Katkarapukakku

Katkarapukakku

22.4.2016

Chicken tikka masala

Tikka masala kanaaTämä on yksi suosikkini. Vaikka jälleen kerran edellisestä kerrasta on luvattoman pitkä aika.

Chicken tikka masala

500-600 g Broilerin filettä pilkottuna
1 dl Turkkilaista jugurttia
1 tl Inkiväärimurskaa
1 tl Valkosipulimurskaa
1 tl Korianterijauhetta
0,5 tl Suolaa
1-2 tl Chilijauhetta (oman maun mukaan, toki jauheestakin riippuen)
0,5 tl Kurkumaa
1-2 rkl Sitruunamehua

Chicken tikka masalaTee yllämainituista aineista marinadi, johon jätät kanafileet marinoitumaan (sekoita hyvin) jääkaappiin vähintään tunniksi. Mikäli mahdollista, anna marinoitua yön yli, jolloin kanasta tulee mureampaa.

Gheetä
2-3 Tomaattia
1-2 rkl Cashew-pähkinöitä
1-2 tl Chilijauhetta
1-2 tl Garam masalaa
1 tl Korianterijauhetta
1-2 tl Jeeraa
1 tl Kurkumaa
1-2 Sipulia silputtuna
1 tl Valkosipulimurskaa
1 tl Inkiväärimurskaa
Tikka masalan tekeminen
Tomaatit ja cashewt
1 Laakerinlehti
3 Neilikkaa
Kanelia
1 tl Suolaa
Vettä

Soseuta tomaatit ja cashewt.
Kuumenna pannu ja paista marinoituneet kanafileet gheessä melkein kypsiksi. Siirrä ne sen jälkeen sivuun ja pyyhkäise välissä pannu puhtaaksi. Lisää sitten gheetä ja paista mausteet kunnes ne alkavat tuoksahtaa. Lisää sitten sipuli ja suola. Paista kunnes sipuli ottaa väriä.

Tikka masala ohje

Lisää sen jälkeen valkosipuli ja inkivääri ja loraus vettä. Anna tekeytyä hetki ja lisää sitten tomaatti-cashew-sose ja lisää vielä vettä. Sekoita hyvin.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää sen jälkeen kanafilepalat ja anna hautua kunnes kana on kypsää.

Tikka masala kana

Tarjoa basmatiriisin ja naan-leipien kanssa. Lisukkeeksi käy myös tietenkin raita.
Mikäli muutkin intialaiset ruuat kiinnostavat, kokeile vaikkapa kana kormaa tai ihanaa rogan joshia. Intialaisena lihattomana / kanattomana ruokana mainittakoon vielä äärettömän ihanan pinaattijuustomuhennos palak paneer.

Normaalisti käytän aina kokonaisia kanafileitä, mutta nyt matkaan oli tarttunut kanafilesuikaleita alennuksesta. Tästä syystä kanat ovat mielestäni vähän turhan pieninä paloina. Onneksi se kuitenkaan ei vaikuta makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.