
Oliiviöljyä
400g Kanafilettä
Vehnäjauhoja
2-3 Chorizoa (raakamakkara)
Iso sipuli
3 Kynttä valkosipulia
Punainen paprika
Oranssi paprika
500g Risottoriisiä (Arborio)
4 dl Kuivaa valkoviiniä
1l Kanalientä
1 tlk Herneitä (säilyke, mutta pakastekin käy)
200g Katkarapuja
Mausteita (suola, cayenne, sahrami, savupaprika)
Mikäli käytät maustamattomia pakastekatkarapuja, voit marinoida ne samalla kun ne sulavat. Itse sekoitin niihin oliiviöljyä, chilisuolaa ja savupaprikaa. Omassa tapauksessani ne saivat sulaa ja marinoitua jääkaapissa yön yli.
Mausta kanafileet suolalla ja pyöräytä ne vehnäjauhoissa. Ruskista pilkotut kanafileet pannulla reilussa oliiviöljyssä. Lisää chorizo pannulle ja kypsennä myös ne. Poista kana ja chorizo.
Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Paista silputtua sipulia muutama minuutti ja purista sekaan valkosipulinkynnet. Lisää pannulle myös paprikat ja paista hetki. Lisää mausteet, sopivia ovat mm. cayennepippuri, sahrami, savupaprika.. Paista kunnes mausteet tuoksuvat.
Lisää sitten riisi ja paista kunnes se on läpikuultavaa.
Lisää viini desi kerrallaan. Kun viinit ovat imeytyneet, lisää pannulle poistetut kanat ja chorizot. Lisää kanaliemi, mutta sen voi lisäillä suuremmissa määrissä. Sekoita, ja jätä hautumaan vajaaksi puoleksi tunniksi. Lisää lientä (vesikin käy) tarvittaessa.
Lisää viimeiseksi herneet ja katkaravut. Sekoita ja anna niidenkin lämmetä.
Lisää annoksen päälle halutessasi sitruunalohkoja ja tuoretta korianteria.
Viimeksi meillä oli sitä tuoretta sitruunaakin, eilen se unohtui kauppaan, ja tilanteen ollessa mikä on, sinne se sai myös jäädä. Emme lähteneet enää sen vuoksi uudelleen ostoksille. Onneksi jääkaapista löytyi sitruunamehutiivistettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.