Katkarapukakku

Katkarapukakku

22.2.2023

Pehmeä foccacia

Jonkin aikaa jo ollut mielitekona, joten eilen sitten illalla päätin tehdä nopeasti yhden foccacian. Tämä on melko pieni, kooltaan yhden pienen uunivuoan verran. Seuraavalla kerralla luultavasti teen tuplana, toki nälän asteesta ja syöjien määrästä riippuen. Kaksin tämä tuli hoideltua melko nopeasti. 


Pehmeä ja kuohkea foccacia

pehmeä paras foccacia ohje resepti
1 pss Kuivahiivaa
1/2 tl Suolaa
1,5 dl Vettä 
3 dl Vehnäjauhoja
1/2 tl Oliiviöljyä

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita hyvin. Lisää suola ja jauhot. Vaivaa taikinaa, ja lisää sitten oliiviöljy ja vaivaa vielä. Jätä nousemaan vedottomaan paikkaan puoleksi tunniksi (30 min). Vaivaa ja venytä taikinaa, voit kääntää sen vaikkapa kaksin kerroin tässä vaiheessa. Anna nousta toinen 30 min. Aseta sen jälkeen taikina uunivuokaan. Lorauta nauhoina päälle lisää oliiviöljyä, ja painele taikinaan sormilla reikiä. Anna vielä nousta hetken. 

Täytteet

Fetakuutioita
Aurinkokuivattua tomaattia pieninä paloina
Kirsikkatomaattisiivuja (tai puolikkaita)
Valkosipulikynnen siivuja (myös säilyke sopii hyvin)
Tuoretta rosmariinia
Oliiveja (renkaina tai puolikkaina)
Meri- tai ruususuolaa
Pippurisekoitusta tai mustapippuria

Täytteet ovat vain esimerkki mitä voit laittaa. Minusta rosmariini kuuluu tähän ehdottomasti. Eilen unohdin oliivit, kaikessa tohinassa, kun piti saada tämä nopeasti uuniin miehen tekemien lämpimien leipien perään. 

Täytteet voi nakella sikin sokin kumpareiseksi nousseen taikinan päälle. Toki voit myös koittaa painella niitä kuoppiin jos tykkäät. Rouhi lopuksi päälle suola ja pippuri. 

Paista uunin keskitasolla 230°C asteessa noin vartti (15 min). 

paras helppo helpoin foccacia leipä ohje resepti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.