Katkarapukakku

Katkarapukakku

12.9.2023

Kermainen suppilovahverorisotto

Tätä kirjoitellessa aamulla, voin kertoa että odottelen lounaalle pääsyä jo kovin. Tietenkin siksi, että mulla on suppisrisottoa eväänä. 

Suppisrisotto paras
Suppilovahverorisotto 

2 l Suppilovahveroita tuoreina
Voita
Sipuli
500-600 g Arborio-riisiä
2,5 dl Valkoviiniä
10 dl Vettä
Kanaliemikuutio
3 dl Kuohukermaa
Suolaa
2 rkl Timjamia



Paista silputuista suppilovehveroista nesteet pois. Lisää sitten pannulle voi ja silputtu sipuli. Kuullota hetki ennen kuin lisäät pannulle myös riisit. Kuullota myös riisejä. 
Lisää sitten valkoviini desi kerrallaan ja anna sen imeytyä kunnolla. Tämän jälkeen lisätään vesi ja kanaliemikuutio. Nyt veden voi lisätä vaikka kaiken kerrallaan. Voi olla että sitä saa lisätä matkan varrella vielä muutaman desin lisää. 
Anna muhia hiljalleen kiehuen kunnes riisit ovat lähes kypsiä. Muista myös sekoitella välillä. 
Lisää nyt kuohukerma ja mausta risotto suolalla ja timjamilla. Risotto saa jäädä löydäksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.