Katkarapukakku

Katkarapukakku

23.2.2016

Pitkään haudutettu sianniska

Tuli haettua reilu 2,3kg painava sianniska.
Postin ensin pahimmat rasvakodat ja kalvot lihan päältä. Tämän jälkeen hieroin lihan pintaan merisuolaa, muita mausteita ja lisäsin vielä BBQ-kastiketta, sambal oelek tahnaa ja kebabista jäänyttä tulista kastiketta. Annoin lihan marinoitua kolmisen tuntia.

Ennen paistamista lisäsin vielä lihan päälle vettä.
Tämän jälkeen laitoin lihan valurautapadassa 125 asteiseen uuniin, ja se sai olla siellä kunnes sisälämpötila oli noussut 90 asteeseen. Aikaa tähän kului arviolta 4-5 tuntia. Lisäsin sekaan vielä lohkottuja perunoita ja muutaman viipaloidun herkkusienen noin tuntia ennen kun liha oli valmis.

Kun liha oli jäähtynyt, otin nesteet talteen ja revin lihan palasiksi ja jätin odottelemaan seuraavaa päivää.

Käytin samaa valurautapataa myös hauduttamiseen. Lisäsin pataan lihan omat nesteet ja lihaliemikuution ja kiehautin. Sitten lisäsin revityn lihan perunalohkojen ja herkkusienien kanssa pataan. Annoin kiuhua hiljalleen muutaman tunnin. Näin liha mureutuu entisestään ja ottaa makua.

Revityt lihat hautumassa liemessään

Valmiista annoksesta en edes ymmärtänyt ottaa kuvaa, kun miehen piti vain pikkukulhosta tätä maistaa.. No maistui niin, että hän söi kaksi täyttä kulhollista.

Tästä riittää evästä taas useammaksi päiväksi töihin. Koska perunoita oli lihaan nähden kohtuu vähän, paistelin vielä kaveriksi röstiperunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.