Katkarapukakku

Katkarapukakku

10.5.2016

Tuliset possurullat grillissä

Pekoniin kääritty possurulla chilillä


Nyt kun kelit hellii, ei juurikaan tee mieli mennä sisälle lainkaan. Tästä syystä ruokakin tulee tehtyä pääasiassa grillissä. Sen verran kyllä teen sisätiloissakin, että yleensä meillä on grilliruoan lisukkeena kotona tehtyä perunasalaattia.

Tulista ruokaa rakastavina nämä possurullat ovat aivan ihania, joskin melko tulisia (riippuu toki siitä mitä chiliä käyttää).

Pekonirullat chilillä grillissäTuliset possurullat

Marinadi (ohje alempana)
Porsaan sisä- tai ulkofilettä
Pekonia (siivuina)
Chilejä (tuoreita)
Fetajuustoa (muukin juusto käy)

Nuiji fileet (tai leikkaa) sopivan ohuiksi ja jätä marinoitumaan muutamaksi tunniksi. Kun lihat ovat marinoituneet, kääri ne rullalle halkaistujen ja fetalla täytettyjen chilien ympärille. Kääri ympärille vielä pekonisiivu. Halutessasi voit kiinnittää rullat coctail tikuilla (suosittelen liottamaan tikkuja vedessä palamisen välttämiseksi).

Älä grillaa näitä liian pitkään, sillä ohuet possupihvit kuivuvat helposti. Grillaa näitä alkuun miedommalla lämmöllä ja halutessasi ota vasta lopuksi pinta kuumemmassa. Kääntele muutaman kerran grillauksen aikana jotta kypsyvät tasaisesti.

Tuliset possurullat
Marinadi

Worchestershire kastiketta
Omenaviinietikkaa
Öljyä
Valkosipulimurskaa
Ruohosipulia


Täytetyt herkkusienetTällä kerralla tarjoilin nämä aurajuustolla täytettyjen pekoniin rullattujen herkkusienien ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ostin chilipaketin Lidlistä, joten ne olivat melko mietoja. Samasta syystä en  poistanut siemeniä ennen täyttämistä, vaikka sitä usein suositellaan liian tulisuuden poistamiseksi. Normaalisti ostan chilit irtomyynnistä K-kaupan heviosastolta.
Käytin porsaan sisäfilettä, sillä pidän sen mausta ulkofilettä enemmän.

Suosittelen kokeilemaan! Nämä ovat esimerkiksi oikein mukava startteri kun halutaan grillailla pidemmän kaavan mukaan. Mutta menevät toki ihan itse ruokanakin.


Grillatut tuliset porsaanliharullat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.