Katkarapukakku

Katkarapukakku

7.6.2016

Kolmekerroksinen pannukakku

Vähän aikaa sitten törmäsin tällaiseen ohjeeseen, jolla pannukakusta saa kolmikerroksisen. Pohjakerros jää pannukakkumaiseksi, keskikerros on kuin kreemiä ja päälikerros kuin sokerikakkua.

Kolmen kerroksen pannukakku

100 g Voita
4 Kananmunaa
0,5 tl Omenaviinietikkaa
0,5 l Maitoa
2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Vanilijasokeria
1,5 dl Tomusokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset etikan kanssa kovaksi vaahdoksi ja jätä se odottamaan.
Vatkaa keltuaiset tomusokerin kanssa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sula voi ja vanilijasokeri. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää maito vähän kerrassaan taikinaan ja sekoita.

Lisää valkuaisvaahto taikinan päälle ja kääntele se varovasti taikinan sekaan siten, että taikinaan ei jää suurempia klimppejä. (Älä säikähdä, taikina on melko erikoisen näköistä.) Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Paista 170 asteessa uunin alatasossa noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on kaunis. Mikäli pinta ruskistuu liikaa liian äkkiä, voit peittää sen toisella leivinpaperilla tai foliolla.
Anna jäähtyä jääkaapissa.

Alunperin ajattelin että tämän päälle laittaisin voikukkasiirappia, mutta ei. Tämä on niin makeaa itsessään, että ei tarvitse kyllä kaveriksi mitään makeaa. 

Valmiista tuotoksesta unohdin ottaa kuvan, mutta eiköhän senkin tänne saa sitten kun toisen kerran tätä teen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.