Katkarapukakku

Katkarapukakku

8.7.2016

Risotto milanese, ihana italialainen kermainen risotto

Milanossa vieraillessamme söimme viimeisenä päivänä kadun varressa olevassa ravintolassa aivan älyttömän hyvää risottoa, risotto milanesea.
Tässä ei ole lihaa lainkaan, mutta se ei sitä kaipaakaan. Erityisesti puolisoni ihastui tähän risottoon.

Kotona olen tätä kerran aiemmin tehnyt. En ihan niin täydelliseen tulokseen päässyt kuin mitä ravintolasta sai, mutta ei tämä kauas jää. Älyttömän hyvää!

Risotto Milanese

5 dl Risottoriisiä
150 g Voita
2-3 Sipulia
2,5 dl Kuivaa valkoviiniä
Sahramia
1 l Kasvis- tai kanalientä
100 g Parmesania
2 dl Kuohukermaa

Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa voissa. Lisää riisit ja kuullota nekin läpikuultaviksi. Tämän jälkeen lisätään valkoviini ja sahrami. Anna viinin imeytyä riiseihin.
Lisää tämän jälkeen kasvis- tai kanaliemi vähän kerrassaan siten, että lisäät vasta kun edelliset ovat imeytyneet riiseihin. Desimitta (hieman vajaana) on hyvä työkalu tähän.

Muista että riisistä ei saa tulla liian kypsää.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää se parmesanin kanssa risottoon juuri ennen tarjoilua.

Kaveriksi tämä risotto tosiaan ei vaadi mitään. Helppo tehdä, mutta kovin nopeasti tämä ei valmistu kuitenkaan.
Risotto alla Milanese
Risotto Milanese
Milanolainen risotto ohje
Kuullota sipulit ja sen jälkeen risottoriisit
Risotto alla milanese resepti
Anna valkoviinin imeytyä riiseihin
Paras risotto
Noin puolet kanaliemestä imeytyneenä
Paras italialainen risotto
Lisää lopuksi löysä kermavaahto ja parmesani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.