Katkarapukakku

Katkarapukakku

3.10.2016

Ihana porkkanakakku, vähähiilihydraattinen

Paras porkkanakakku

Mies toi töihin saamiaan porkkanaleivoksia kotiin. Ai että mikä ihana tuoksu! Joten... Varmaan viiden vuoden tauon jälkeen oli taas aika tehdä porkkanakakku, vhh-versiona.

Porkkanakakku

2 Kananmunaa
5-6 rkl Sukriinia (tai sokeria, makeutusjauhetta tai mitä haluat käyttää)
80 g Voita sulatettuna
1 dl Kuohukermaa
1 tl Ruokasoodaa
2 dl Mantelijauhetta
Hieman kookoshiutaleita (voi jättää poiskin)
3 dl Porkkanaraastetta
1 tl Kanelia
1 tl Kardemummaa
Inkivääriä

Päällinen

200 g Maustamatonta tuorejuustoa
Makeutusjauhetta
Kuohukermaa (loraus notkistamiseen)
Sitruunamehua
Mantelirouhetta (pinnalle, voi jättää poiskin)

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan kerma ja sula (jäähtynyt) voi vuorotellen samalla sekoittaen. Lisää sitten kuivat aineet ja porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.
Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa puolisen tuntia.

Ota kakku jäähtymään ja tee päällinen sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Lisää päällinen jäähtyneen kakun päälle ja nosta kakku päällisineen jääkaappiin jotta päällinen jähmettyy.

Karppaus, ohje, reseptiNyt vain voi miettiä ja ihmetellä, miksi ihmeessä tämä on jäänyt näihin "pitäisi taas joskus tehdä"-juttuihin vuosiksi. Niin helppo tehdä ja ennenkaikkea NIIN hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.