Katkarapukakku

Katkarapukakku

24.4.2017

Pikkuveljen makaronimössö

Olin aikeissa tehdä lounasevääksi alkuviikolle makaronilaatikkoa, mutta satuin juttelemaan pikkupikkuveljen kanssa, ja hän oli paraikaa tekemässä makaronimössöä. Kyselin mitä siihen tulee, ja päätin itsekin tehdä sitä makaronilaatikon sijaan.

Paras makaroniruoka resepti

Makaronimössö

Makaronimössö makaronilaatikko paras600-700g Jauhelihaa
400g Sipulia
5 dl Kermaa
Valkosipulimurskaa
Sweet chili kastiketta (käytin paholaisen hilloa)
Ketsuppia
Grillimaustetta
Suolaa
500 g Makaronia (Gnocchi)



Keitä makaronit ja paista jauheliha ja silputtu sipuli. Mausta jauheliha suolalla ja grillimausteella (voit käyttää muitakin mausteita). Kaada vesi kypsistä makaroneista pois ja huuhtele ne. Sekoita sen jälkeen kaikki aineet yhteen. Anna vielä hautua levyllä lämpimäksi.

Ei järin kaunis ruoka, mutta jatkoon meni kertalaakista. Veljen ohjeessa käytetään sweet chili kastiketta, mutta eihän meillä sitä ollut, kun en ole mihinkään sitä tykännyt käyttää. Korvasinkin sen syksyllä tekemälläni Paholaisen hillolla, jota laitoin arviolta 3-4 rkl, koska se on voimakkaampaa kuin kaupan vastaava. Lisäksi minulla oli puolikas purkki paseerattua tomaattia, joten, lisäsin senkin joukkoon.

Miehet söivät tätä jo sunnuntaina päivällä, ja erityisesti nuorempaan tämä upposi. Totesi samantien että kovin mielellään söisi toisenkin kerran tätä. Määrä joka tällä ohjeella tulee on sen verran suuri, että samantien pääsin toteamaan että jo huomenna koulun jälkeen saat seuraavan kerran makaronimössöä syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.