Katkarapukakku

Katkarapukakku

25.9.2017

Suolasienet karvarouskuista

Suolasienet ohje

Keräilin eilen kodin tuntumasta suppilovahveroita, ja silmiin osui myös kauniita karvarouskuja. Toki keräsin myös ne talteen ja säilöin ne suolaan. Haaveilen että josko saisin tehtyä suolasienistä metsäsienisalaattia vaikkapa joulupöytään!

Suolasienet karvarouskuista

Puhdista ja pilko sienet. Anna niiden liota kylmässä vedessä pari tuntia, kaada sen jälkeen vesi pois lävikön läpi. Keitä sen jälkeen sieniä 5-10min. Kaada vesi pois ja purista sienistä liika vesi pois.

Laita desinfioidun lasipurkin pohjalle noin sentin kerros merisuolaa. Lisää sen jälkeen kerros sieniä, ja niiden päälle merisuolaa. Jatka kerroksittain kunnes purkki on liki täynnä. Viimeiseksi tulee taas noin sentin kerros suolaa.

Laita sienien päälle paino (vaikka kivi pakastepussissa), jotta sienet peittyvät suolaliemeen. Nosta jääkaappiin.

Tarkista seuraavana päivänä että sienet ovat nesteen peitossa, jotta ne eivät pääse pilaantumaan. (Mikäli eivät ole, keitä suolavettä, jäähdytä se ja kaada sienten päälle. Poista kivi ja sulje purkki.

Liota ja huuhdo sienet hyvin ennen käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.