Katkarapukakku

Katkarapukakku

8.8.2016

Massaman curry

Tämänkin edellisestä tekemisestä on aivan liian kauan aikaa, niin hyvää massaman curry myös on. Ostin vähän aikaa sitten Lidlistä broilerin fileetä, joten tänään sitten näin. Suikaleina ei fileetäkään kannata ostaa vaikka ihan ok nekin ovat.

Massaman curry

700-800 g Broilerin filettä
2 Sipulia
1 rkl Inkivääritahnaa
1 rkl Valkosipulitahnaa
100 g Massaman curry tahnaa (mikäli marketista, aasiakaupan tahnan kanssa kannattaa olla varovaisempi)
3-4 Kuorittua perunaa
2 tlk Kookosmaitoa
4-5 rkl Kalakastiketta
2-3 rkl Fariinisokeria tai palmusokeria
Öljyä
Halutessa suolapähkinöitä
Pinnalle thaibasilikaa

Pilko perunat noin 2x2 cm kuutioiksi ja keitä niitä viitisen minuuttia.
Paista kuumalla pannulla öljyssä maustetahnaa ja lisää siihen pilkotut sipulit. Lisää sitten kookosmaito, inkivääri ja valkosipuli ja sekoita kaikki hyvin, tahnan pitää liueta kookosmaitoon.
Pilko sitten kanafileet suupalan kokoisiksi ja lisää ne ja perunat kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää fariini- tai palmusokeri ja kalakastike. Anna vielä kiehua reilu kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen.
Mikäli haluat annokseen suolapähkinöitä, lisää ne aivan lopuksi.
Tarjoile basmatiriisin kanssa ja koristele annos thai-basilikalla, mikäli sinulla sellaista on.
Onneksi on kesä ja kasvihuoneessa thai basilikaa tavallisen vieressä.
Mikäli pidät thaimaalaisista curryista, katso myös green curry, panang curry ja red curry.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.