Katkarapukakku

Katkarapukakku

22.8.2016

Peltilihapiirakka

Aiemmin olen tehnyt kotona vain tavallisia lihapiirakoita, kun joskus on jäänyt riisiä yli. Nyt kuitenkin ajattelin yllättää miehet peltilihapiirakalla, kummankin herkkua kun lihikset ovat. Jopa ne kaupan kamaluudet uppoavat heihin. Tosin kyllä sentään kehuivat viimeksikin omatekoisia paljon paremmiksi kuin kaupassa myytävät.
Koska vielä on loppukesä eikä keittiöhommat sisällä niin kamalasti napostele, turvauduin tällä kerralla kaupan voitaikinaan.

Peltilihapiirakka

4 levyä Voitaikinaa
700 g Jauhelihaa
Iso sipuli silputtuna
Valkosipulimurskaa
2 dl Riisiä (mielellään basmati)
1 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria
1 tl Cayennepippuria
1 tl Paprikajauhetta
3 Kananmunaa

Ota voitaikina sulamaan.
Paista sipuli ja jauheliha. Keitä samalla riisit ja kaksi kananmunaa (kovaksi saakka). Pieni keitetyt kananmunat. Sekoita keitetyt riisit, paistettu jauheliha, kananmunamurska ja mausteet.
Kauli taikina kahdeksi levyksi, kauli toisesta hieman toista suurempi. Levitä täyte toisen, pienemmän, levyn päälle.
Peitä suuremmalla levyllä ja taittele päälilevyn reunat pohjalevyn alle. Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla ja voitele pinta kananmunalla.
Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Mikäli haluat tehdä myös taikinan itse, tässä myös ohje siihen.

Jugurttivoitaikina

250 g Voita sulatettuna
4,5 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
250 g Turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia

Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja nypi se sulan voin sekaan. Lisää joukkoon jugurtti ja sekoita tasaiseksi. Jätä jääkaappiin vähintään tunniksi jotta taikina kovettuu käsiteltävään kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.