Katkarapukakku

Katkarapukakku

8.8.2016

Panang Mu, possua thaimaalaisittain

Joskus tein Panang currya, tietenkin broilerin fileestä, ja aloin etsiskellä mikä olisi jokin vastaava possun sisäfileestä tehtävä kastike. Tahnaa kun kuitenkin jäi edellisestä kerrasta.
Löysin ruoan nimeltä Panang Mu.

Suosittelen testaamaan myös ihanaa Massaman currya.

Panang Mu

Porsaan sisäfilee
Panang curry tahnaa
2-3 Limen lehteä
1 tlk Kookosmaitoa
1 Munakoiso (pienehkö)
Seesamöljyä
Thaimaalaista mausteseosta possunlihalle
2 Chiliä
Suolaa

Pilko munakoiso kuutioiksi ja laita kuutiot veteen tummumisen välttämiseksi. Lisää myös limen lehdet veteen.
Poista chileistä siemenet ja leikaa niistä pitkittäissuuntaisia ohuita soiroja. 
Leikkaa sitten porsaan sisäfileestä todella ohuita siivuja, voisin melkein sanoa että niin ohuita kuin vain saat. Tässä vaiheessa limen lehdet ovat pehmenneet tarpeeksi, joten leikkaa myös ne pitkittäissuunnassa niin kapeiksi soiroiksi kuin onnistut.

Lorauta kuumalle pannulle reippaasti seesamöljyä ja lisää currytahna sekaan ja sekoita hyvin. Riippuu tahnasta kuinka tulista se on, joten tarkista se ennen kuin päätät paljonko tahnaa käytät. Itse laitoin 4-5 ruokalusikallista. Kun tahna on sekoittunut öljyyn, lisää possu ja sekoittele hyvin. Lisää sitten chili ja limenlehdet. Paistele hetki ennen kuin lisäät thaimaalaisen mausteseoksen. 
Tämän jälkeen lisätään kookosmaito, sekoitetaan ja lisätään vielä pilkottu munakoiso (luonnollisestikin ilman vettä). Jätä kastike hautumaan vielä noin vartiksi miedolle lämmölle.

Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.