Katkarapukakku

Katkarapukakku

4.9.2016

Kirpeä kurkkusalaatti

Ihanaa! Sain kaverilta kolmisen kiloa avomaankurkkuja kun oma sato jäi olemattomaksi.

Kirpeä kurkkusalaatti

6 dl Vettä
4 dl Väkiviinaetikkaa
6 dl Sokeria
2 rkl Suolaa
2 rkl Kokonaisia sinapin siemeniä
2 Sipulia
2 kg Avomaankurkkuja

Keitä liemi johon tulee kaikki mausteet. Pilko sipuli ja lisää kiehuvaan liemeen. Keitä viitisen minuuttia.
Lisää sitten kuutioidut kurkut ja anna kiehua hiljalleen noin vartti.
Purkita pestyihin lasipurkkeihin ja jätä ne jäähtymään kansi ylösalaisin. Säilytä jäähtymisen jälkeen viileässä.

Tämä kurkkusalaatti on meillä jokaisen makuun. Toisinaan pilkon joukkoon myös chilejä. Myös paprika ja valkosipuli sopivat tähän hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.