Katkarapukakku

Katkarapukakku

12.9.2016

Latva-artisokka

Jotain NIIN ihanaa. Ja kallista, vaan suhteellista kaikki on! Lemppariserkku on mut näihin rakastuttanut kun olen heillä Los Angelesissa vieraillut.
Artisokka resepti
Keitä latva-artsokkaa pitkään. Jopa pari tuntia. Kypsän latva-artisokan terälehdet irtoavat helposti.

Dippi

50g Voita
Suolaa
Sitruuna- tai limemehua

Sulata voi, lisää suola ja mehu. Sekoita.
Dippaa terälehtiä tyvestä ja vedä liha hampailla suuhun. 

Dippi latva-artisokalle ohje resepti
Syötävää "lihaa" on vain terälehdtien tyvessä.

Aloita alimmista terälehdistä ja etene kohti sydäntä, joka on se paras pala! Sydämen päällä on "karvoja", joita ei syödä.

Latva-artisokkaa resepti
Vasemmalla sydän, ja oikealla näkyy sisimpien terälehtien lisäksi sydämen päältä poistettuja "karvoja", joita ei syödä
Tämä oli pitkästä aikaa taas niin hyvää, että kirjoittelin itselleni jo kauppalistaan latva-artisokan, vaikka vastahan näitä tuli viikonloppuna syötyä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.