Katkarapukakku

Katkarapukakku

26.9.2016

Tuhti hernekeitto

Paras hernerokka ohje resepti
Viikonloppuna on hyvä tehdä hernekeittoa arjeksi, se kun on parhaimmillaan uudelleen lämmitettynä.

Hernekeitto

500g Herneitä
2l Vettä (liotukseen)
Porkkanaa
Iso sipuli
Kinkkua (paloina, suikaleina)
Muita haluamiasi lihoja
Vettä (lisäillään keitellessä)

Tuhti lihaisa hernekeitto reseptiLaita herneet noin vuorokaudeksi (yön yli riittää myös) likoamaan veteen.
Keitä herneet liotusvedessään. Kun ne ovat pehmenneet, lisää pilkottu sipuli, pilkotut porkkanat ja haluamasi lihat. Itse paistoin sekaan pekonia ja reilusti (700 g) jauhelihaa savukinkkusuikaleiden lisäksi.

Anna keiton hautua tai kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä muutama tunti. Keiton voi jättää tekeytymään pidemmäksikin ajaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Näin keitosta tulee paksua.

Tuhti täyteläinen ja lihaisa hernerokka ohje
Juuri lisätyt lihat ja vesi, keitto saa jäädä hautumaan ja sakenemaan muutamaksi tunniksi.

Joulun jälkeen yleensä kinkkukiintiö tulee melko täyteen jossain vaiheessa, jolloin keitän aina hernekeiton, johon loput kinkut saa hukattua.

Hernekeitto on siitä mukava ruoka, että se on parhaimmillaan uudelleen lämmitettynä. Eli ei ole mikään kiire syödä sitä paljon heti, vaan se paranee seuraavaksi päiväksi.

Meillä tosin katosi heti kolmannes kattilan sisällöstä sillä välin kun olin itse pihahommissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.