Katkarapukakku

Katkarapukakku

14.12.2016

Rapeat lihasipsit

Käyn normaalisti hakemassa aasialaisesta kaupasta kamarasipsejä, mutta koska BBQ-maustetut olivat taas loppu, tuli mieleen kokeilla onnistuuko meetwurstin kuivattaminen rapeaksi dipattavaksi uunissa.

pork rinds ohje resepti

Ja kyllähän tämä toimii! Näitä voi tehdä varmasti leikkeleestä kuin leikkeleestä.
Valitsin nyt oman suosikkini, Lidlin Dulano merkkisen "Tulinen meetwursti"-paketin. Nimestään huolimatta nämä eivät ole tulisia. Seuraavalla kerralla kokeilen jotain vähemmän suolaista, luultavasti ohuita palvikinkkusiivuja.

Rapeat lihasipsit

1 pkt (tai muu määrä) Haluamiasi ohuita leikkeleitä

Levitä leikkeleet uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 125 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Voit nostaa jäähtymään paperin tai liinan päälle, jolloin hikoillut rasva jää lihasipseistä pois.

Mikäli et käytä ohuita siivuja, kannattaa paistoaikaa pidentää. Parhaiten nämä kuitenkin onnistuvat ohuista leikkeleistä.

Näitä voi syödä pelkästään, mutta itse tietenkin tein dipin, tottakai kreikkalaiseen jugurttiin. Mielestäni dippi raikastaa näitä kivasti. Tällä kerralla maustoin dipin itse. 

Dippi

2 dl Kreikkalaista jugurttia (muukin maustamaton paksu jugurtti käy)
1 rkl Ruohosipulisilppua (onneksi pakastin kesällä)
0,5 tl Jeeraa
0,5 tl Aromisuolaa
Mustapippuria
Sitruunamehua

Dippi kannattaa sekoittaa ja jättää tekeytymään jääkaappiin siksi ajaksi kun kuivattaa leikkeleet uunissa.
Sitruunamehua ei kannata jättää dipistä pois, sillä se raikastaa dippiä mukavasti. Lihasipsit kun ovat melko suolaisia ja "raskaita".

Pekonisipsit, ohje


Tuossa alussa mainitsin kamarasipsit. Kyllä, ne on todella tehty kamarasta. Ovat hiilarittomia, rapeita, hyviä... Erikoista että niitä ei täällä löydy tavallisten kauppojen hyllyistä. Ensimmäisen kerran söin näitä Amerikassa vuonna 2008. Siellä näitä myydään nimellä Pork rinds tai Chicharrones (jopa pork skins). Ja makuvaihtoehtoja on pilvin pimein!


Pekonisipsit
Amerikan vaihtoehtoja, kuva lainattu netistä

Tällä hetkellä siis ostan Tanskassa valmistettuja kamarasipsejä aasialaisesta kaupasta. Makuvaihtoehtoina on vain suolattu tai BBQ. Nämä tanskalaiset pelkällä suolalla maustetut ovat mielestäni aika mauttomia.
Myös Virossa vieraillessani ostan näitä aina. Virossa näitä kuulemma myydään myös vastapaistettuina, joita valitettavasti en ole mistään löytänyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.