Katkarapukakku

Katkarapukakku

28.11.2016

Shepherd's pie, maukas englantilainen perunajauhelihavuoka

Taas vähän arkiruokaa. Ja uutta, en ole koskaan kokeillut vaikka tätä olen nähnyt siellä sun täällä kehuttavan. 

Shepherd´s pie

700 g Jauhelihaa
1-2 Sipulia silputtuna
2-3 Porkkanaan paloina
3 rkl Tomaattipyrettä
Worcestershire kastiketta
0,5 l Vettä
Lihaliemikuutio
1 kg Perunamuusia
Öljyä (paistamiseen)

Kuullota ensin sipuleita ja porkkanoita pannulla öljyssä. Lisää sitten jauheliha ja paista se. Sitten lisätään tomaattipyree ja Worcestershire ja annetaan hautua hiljalleen hetki. Lisää sitten vesi ja lihaliemikuutio. Sekoittele ja anna hautua puolisen tuntia.
Tee tässä välissä perunamuusi.
Kippaa valmis jauhelihaseos uunivuokaan ja päällystä se muusilla. Paista 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tai kunnes perunamuusin pinta on saanut kauniin värin.

Perunajauhelihavuoka ohje resepti

Tämä maistui, ja toiveena jo olikin että tätä olisi myös tulevaisuudessa. Pohjalla oleva kastike roiskuu reunoilta melkoisesti, eli... Vuoan kannattaa olla tarpeeksi suuri. Tai sitten uuniin voi laittaa leivinpaperilla päällystetyn pellin tämän alle, ettei tarvitse pestä uunin pohjaa syömisen jälkeen - kuten nyt kävi. 

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä, pitääkin kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä joo oli hyvää. Poikakin kehui ja toivoi että teen jatkossakin. Vaikka mä vähän pelkäsin porkkananpalojen kanssa, ne kun yleensä ei hänelle kypsinä maistu. Nyt oli vielä ihan reippaan kokoisia paloja. =)

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos.