Katkarapukakku

Katkarapukakku

21.11.2016

Polenta-vuoka

Italialainen ruoka ohje reseptiTämä on italialainen perusruoka. Polenta itsessään on kuivatusta maissista jauhettua ryyniä. Polenta on todella helposti varioitavissa oleva helppo ruoka. Tällä kerralla päädyin pekoniin ja saunapalviin, koska meillä oli niitä valmiiksi jääkaapissa.

Polenta reseptiLihaisa polenta-vuoka
1 pkt Pekonia
1 pss Savupalvikuutioita
1 Sipuli
2 dl Polenta ryynejä
4 dl Vettä
2 dl Ruokakermaa
Kanaliemikuutio
Parmesan rouhetta
1,5 dl Gryere juustoa raastettuna
2 dl Säilykemaissia

Suikaloi pekoni ja sipuli. Paista pekoni ja lisää sipuli kuullottumaan pekonin rasvaan. Lisää sitten savupalvikuutiot pannulle. Valuta maissinjyvät.
Keitä polenta ryynit veden, ruokakerman ja kanaliemikuution kanssa. Muista sekoittaa kokoajan. Kun polenta on puuromaista, se on valmista. Sekoita joukkoon parmesan ja maissi. Anna hautua hetki.
Voitele uunivuoka ja laita puolet polentasta sinne. Lisää sitten sen päälle puolet paistetusta pekonista, palvikuutioista ja Gryerestä. Peitä ne lopulla polentalla ja lisää päälle vielä loput lihat ja juustot.
Paista 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

2 kommenttia:

Jätä kommentti. Kiitos.