Katkarapukakku

Katkarapukakku

21.11.2016

Shahi paneer, intialainen tomaatti-cashew-kastike ja kotijuustoa

Koska pidän palak paneerista, ja tuo paneer-juusto on hyvää ja helppo valmistaa, piti keksiä lisää ruokia, joihin paneeria käytetään.
Tämä ruoka jo aineiden perusteella vaikutti olevan erittäin hyvää, jopa parempaa kuin palak paneer, oli tätäkin pakko kokeilla.

Valmista ensin paneer juusto samalla ohjeella kuin palak paneeriinkin. Ohje siis täällä.

Shahi paneer

Paneer juustoa
3 Sipulia
1-2 rkl Valkosipulimurskaa
1-2 rkl Inkiväärimurskaa
1-2 tl Chilijauhetta
1 tl Kurkumaa
2-3 tl Garam masalaa
2 Chiliä
3 Tomaattia
2 dl Maitoa
1-2 dl Maustamatonta jugurttia (voi korvata myös kermalla)
1 dl Cashew-pähkinöitä
Mustapippuria
Suolaa
Gheetä (kirkastettua voita) tai öljyä
(Halutessasi vettä)


Paloittele valmistamasi paneer-juusto ja ruskista se pannulla reilussa gheessä (tai öljyssä). Jätä paneer odottamaan sivuun.
Kuullota pannulla ensin aina mausteet siten, että ne alkavat tuoksahtaa. Lisää sitten sipuli, valkosipuli, inkivääri ja pilkotut chilit. Kuullota nekin.
Laita cashewt pehmenemään maitoon tässä vaiheessa noin vartiksi.
Hienonna tomaatit ja lisää ne pannulle ja anna hautua vajaa 10 minuuttia. Halutessasi voit tehdä nyt kastikkeesta tasaisen tahnan sauvasekoittimella ja nostaa sen takaisin pannulle. Mikäli haluat, voit lisätä tässä vaiheessa kastikkeeseen vettä.
Tee nyt maidosta ja cashewsta tasainen tahna sauvasekoittimella. Lisää se sitten pannulle ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen hetki.
Lisää sitten paneer-juustot ja mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää ihan lopuksi jugurtti ja anna hautua vielä hetki.

Tarjoa bastamatiriisin tai perunan kanssa. Voit myös halutessasi tehdä kaveriksi naan-leipiä ja raitaa.

Palak paneer shahi ohje resepti curry kastike


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.