Chiliä
Merisuolaa
Heraa hapanmaitotuotteesta
Siivuta chilit renkaiksi astiaan. Helpoimmalla pääset jos käytät astiaa, jossa aiot hapatuksen tehdä. Lisää merisuola ja painele ne pehmeiksi perunanuijalla. Itselläni on sen verran suuri nuija, että se ei mihinkään olemassaolevaan lasipurkkiin mahtunut, joten jouduin käyttämään erillistä paineluastiaa.
Mikäli chileistä ei irronnut tarpeeksi nestettä, lisää hieman kiehuvaa vettä. Lisää sitten myös maitotuotteen hera. Laita astiaan jokin puhdas paino, jotta chilit pysyvät nesteessä koko prosessin ajan. Tähän käy esimerkiksi täytetty puhdas pieni vesipussi.
Jätä chilit käymään huoneenlämpöön viidestä vuorokaudesta viikkoon. Nosta sen jälkeen viileään.
Jäin miettimään voisiko chilejä säilöä samoin kuin kimchiä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.