Katkarapukakku

Katkarapukakku

28.11.2016

Aloo Gobi, intialainen peruna curry

Intialaisiin ja nepalilaisiin ruokiin en koskaan kyllästy. Muuten yleensä haluan aina että ruoassa on lihaa, kanaa tai kalaa, mutta.. Nämä menevät kyllä ihan ilmankin!

Aloo gobi

1 rkl Jeeraa (jauhettua)
1 rkl Sinapinsiemeniä
1 rkl Korianteria (jauhettuna)
1 tl Kurkumaa
Chiliä jauhettuna (voi laittaa reilustikin)
Tuoretta korianteria
1-2 Sipulia
3 tl Valkosipulimurskaa
2 tl Inkiväärimurskaa
2 rkl Sitruunamehua

300 g Kukkakaalia
4 Perunaa
Gheetä
2 dl Kasvislientä
1,5 dl Turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
Suolaa

Sulata reilusti gheetä kuumalla pannulla ja lisää kuivat mausteet. Paista kunnes alkavat tuoksua.
Silppua sipuli ja lisää se mausteiden joukkoon. Lisää sitten valkosipuli, inkivääri ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.
Kuori ja pilko perunat noin 2cm x 2cm paloiksi ja lisää gheetä ja perunat pannulle. Sekoita. Paistele kymmenisen minuuttia. Lisää sitten kasvisliemi ja paloiteltu kukkakaali. Jätä muhimaan kannen alle kymmeneksi minuutiksi.
Lisää sitten jugurtti ja suola, sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä vielä muutama minuutti.

Maista ja lisää tarpeen mukaan suolaa, sitruunamehua tai chiliä.

Meillä on itse kuivattuja todella tulisia chilejä, joten mitään määrää en noille voi sanoa. Aloo gobi on parhaimmillaan kun siinä on kivasti potkua. Kaupan tuoreita chilejä voi myös käyttää. Niitä saa laittaa useammankin, jopa siemenineen.

Intialainen kasvis curry resepti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.