Katkarapukakku

Katkarapukakku

12.3.2018

Uuniperunat kastikkeineen

Harvemmin syön perunaa, mutta nyt ajattelin heittäytyä villiksi ja antaa mieliteolle periksi.
Tämäkin jo lapsuudesta tuttu herkku, jota turhan harvoin tulee laitettua.


Uuniperunat

2-3 Rosamunda perunaa syöjää kohti
Rypsiöljyä

Hiero perunoiden pintaan hieman rypsiöljyä (tekee kuoresta rapeamman). Pistele haarukalla perunoiden kuoriin reikiä, jotta perunoiden kuori ei repeä uunissa. Paista perunoita uunin ritilällä 175 asteessa 2h. Tee perunaan ristiviillot, purista hieman, jotta peruna nousee kuorestaan ulos. Lisää täyte ja nauti.


Kinkkutäyte

Palvikinkkuleikkeleitä pilkottuna
2-3 dl Kreikkalaista jugurttia
Aurajuustodippipussi
Aromisuolaa
Valkosipulijauhetta

Sekoita aineet keskenään (maista että on sopivaa omaan suuhun) ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.


Katkaraputäyte

1 dl Katkarapuja (jäisinä)
2-3 dl Kreikkalaista jugurttia
Tilliä
Aromisuolaa
Sitruuna- tai limemehua

Sulata katkaravut, kaada ylimääräinen neste pois ja sekoita sen jälkeen kaikki aineet keskenään, maista, ja jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.

Parhaat uuniperunoiden täytteet


Muistelisin että kotona äiti ehkä paistoi uuniperunat folionyyteissä, jota nytkin kokeilin kahdelle perunalle kuudesta. Kuori jäi ohueksi pehmeäksi, ja perunan maku oli paljon lähempänä keitetyn perunan makua, kuin näissä, jotka paistoin ilman foliota. Eli en siis suosittele paistamaan perunoita foliossa.
Ilman foliota kuoresta tulee rapea, ja perunan sisus lähellä rapeaa kuorta on juuri se parhaan makuinen kohta.

Valitettavasti nälkä oli melkoinen, enkä ehtinyt napata kuvaa katkaraputäytteestä lainkaan ennen kuin se oli jo syöty. Hyvää oli kumpikin täyte! 

1 kommentti:

  1. Voi että, en oo kanssa syöny uuniperunoita vuosikausiin! Pitänee myös korjata tämä vääryys :D Hyvältä näyttää! :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos.