Katkarapukakku

Katkarapukakku

30.3.2016

Palak Paneer, intialainen pinaattikotijuustoruoka


Välillä jotain kasvisruokaakin. Eli intialainen pinaattijuustohöystö, palak paneer.

Tähän ruokaan voisi käyttää kaupasta saatavaa kotijuustoa, mutta ajattelin kokeilla tehdä tämän alusta saakka itse.

Paneer-juusto

2 l Täysmaitoa
2 dl Turkkilaista jugurttia (myös muu maustamaton käy)
0,5 tl Jeeraa
3-4 rkl Sitruunamehua

Juuston juoksutusKiehauta maito kattilassa ja lisää jeera. Kun maito kiehuu, lisää jugurtti ja sitruunamehu. Seoksen pitää juoksettua, eli maito muuttuu rakeisen klimppiseksi. Nosta kattila pois levyltä kun seos on juoksettunut. Voit antaa seoksen tarvittaessa kiehahtaa vielä kun olet lisännyt jugurtin ja sitruunamehun.
Sekoita hyvin, jotta massa juoksettuu tasaisesti.
Juuston juoksuttaminen

Nostele seos vähän kerrassaan isolla kauhalla tiheäreikäiseen siivilään, jotta neste pääsee valumaan pois. Kaada lopuksi kaikki jäljelläoleva neste seoksen päälle. Raottele seosta välillä eri kohdista poistaaksesi nesteen tasaisesti.

Paneer juuston valmistus

Kun neste on saatu pois, painele juusto tiiviiksi ja jätä vielä siivilään noin puoleksi tunniksi.

Paneer juuston valuttaminen

Juusto säilyy jääkaapissa muutaman päivän, mikäli et käytä sitä heti.


Paneerjuusto intialainen
Mikäli haluat paneerista kiinteämmän, voit laittaa sen tässä vaiheessa painon alle joksikin ajaksi litistymään.



Palak Paneer

Paneer juustoa (kaikki jotka yläpuolen ohjeella valmistui, noin 250g)
2 dl Turkkilaista jugurttia (voi korvata kermalla)
Gheetä (kirkastettua voita) tai rypsiöljyä
500 g Pinaattia (pakaste)
Palak paneer pinaattijuustohöystö
Pinaatti muhimassa kuullotettujen mausteiden ja sipulin kanssa
3 rkl Valkosipulimurskaa
1-2 rkl Inkiväärimurskaa
3 Sipulia
3 rkl Tomaattipyreetä
1 tl Jeeraa
1 tl Curryjauhetta
2 tl Garam masalaa
1 tl Suolaa
0,5 tl Kurkumaa
2 tl Korianterimaustetta
Sitruunamehua
(1-2 dl Vettä halutessa)

Pilko sipuli.
Kuullota aluksi mausteita (pl. suola) pannulla gheessä (tai öljyssä). Kun mausteet tuoksuvat, lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Pyörittele näitä pannulla hetki.
Lisää sitten pinaatti ja laita kansi pannun päälle ja anna muhia kunnes pinaatti on sulanut kunnolla.
Lisää tomaattipyree ja suola.

Kuumenna kuutioitu paneer-juusto reilussa määrässä gheetä (tai öljyä) toisella pannulla siten, että ottaa väriä pintaan. Siirrä ne sitten sivuun odottamaan.

Valmistus, tekeminen palak paneer

Lisää kastikkeeseen jugurtti ja pieni tilkka sitruunamehua ja sekoita. Mikäli haluat ohuemman kastikkeen, voit myös lisätä tässä vaiheessa vettä.

Lisää juustokuutiot varoen ja anna kastikkeen lämmetä hellalla vielä muutama minuutti.

Intialainen pinaattijuustohöystö, palak paneer

Tarjoa basmatiriisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Älyttömän hyvä ruoka, vaikkakaan ei välttämättä kaikista kauneimman näköistä. Toki halutessaan voisi pilkkoa pinaatit sauvasekoittimella. Mutta minusta nämä ovat parempia tällaisina.
Ja juuston tekemisen helppous yllätti minut täysin.
Täytyykin alkaa miettiä mikä olisi seuraava ruoka, johon paneer-juustoa käytetään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.