Katkarapukakku

Katkarapukakku

15.3.2016

Porsaan ulkofileepihvit konjakkikermakastikkeessa

Porsaan ulkofileepihvit haudutettuna kermassaTaas piti keksiä jotain jota ei ole ennen tullut tehtyä, kun jääkaapissa odotteli ulkofilee.

Ohje

800 g Porsaan ulkofilettä (maustamatonta)
Vettä
2 prk Ranskankermaa
1 Lihaliemikuutio
Suolaa
Dijon sinappia
Valkosipulimurskaa
Mustapippuria myllystä
Voita
0,5 dl Konjakkia tai Brandya

Nosta liha huoneenlämpöön 30-60 min ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset läskit ja kalvot.
Tee lihasta noin 1-2cm paksuja pihvejä, mikäli et ostanut valmiiksi siivutettua lihaa.

Porsaan ulkofileepihvit konjakkikermakastikkeessaMarinoi liha sinappivalkosipulimurskaseoksella, ja mausta lisäksi suolalla ja pippurilla, molemmin puolin. Paista voissa kuumalla pannulla muutama minuutti per puoli.
Nosta sitten pihvit uuniastian pohjalle ja tee kastike samalla pannulla jolla paistoit pihvit. Näin kastikkeeseenkin tulee sinapin ja valkosipulin makua.
Laita pannulle loraus vettä, konjakki ja ranskankerma ja sekoittele hyvin. Lisää pippuria, suolaa sekä lihaliemikuutio. Kun kuutio on sulanut, kastikkeen voi kaataa pihvien päälle uuniastiaan.

Paista uunissa 180 asteessa noin vartti.

Tarjoile esimerkiksi perussalaatin tai vaikka paistettujen kasvisten kanssa.

Porsaan sisäfileepihvit konjakkikermakastikkeessa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.