Helppo ja nopea ruoka tehdä! Ja olipa ensimmäinen kerta kun teen lihapullia näin. Normaalisti olen paistanut ne pannulla tai uunipellillä ja kastike on ollut erikseen.
Lihapullat
Lihapullat
700g Jauhelihaa
1 dl Maustamatonta jugurttia
Sekoita mausteet jugurttiin ja kananmunaan. Lisää silputtu sipuli ja jauheliha ja sekoita hyvin taikinaksi. Jätä taikina tiiviinä könttinä jääkaappiin.
Pyörittele lihapullat. Kun uunin lämpötila on 200 astetta, ota pata uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Lisäile varovasti lihapullat kastikkeeseen kahden ruokalusikan avulla siten, että kaikki peittyvät.
2 rkl Valkosipulimurskaa
1 tl Suolaa
1 tl Savupaprikajauhetta
Basilikaa
Oreganoa
1 Kananmuna
Kastike
1 tlk Paseerattua tomaattia (myös tomaattimurska käy)
1 prk Tomaattipyreetä
2 dl Kermaa
3 Sipulia
2 rkl Valkosipulimurskaa
1 rkl Suolaa
Basilikaa
Oreganoa
Savupaprikajauhetta
Sekoita mausteet jugurttiin ja kananmunaan. Lisää silputtu sipuli ja jauheliha ja sekoita hyvin taikinaksi. Jätä taikina tiiviinä könttinä jääkaappiin.
Sekoita kastikkeen aineet valurautapataan tai muuhun uuniastiaan. Laita uuni 200 asteeseen ja nosta pata sinne heti kun laitat uunin päälle.
Pyörittele lihapullat. Kun uunin lämpötila on 200 astetta, ota pata uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Lisäile varovasti lihapullat kastikkeeseen kahden ruokalusikan avulla siten, että kaikki peittyvät.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.