Katkarapukakku

Katkarapukakku

7.1.2017

Kaiserschmarrn, Keski-Eurooppalainen pannukakkupaistos

Tällaisesta herkusta en ollut ennen kuullutkaan, mutta työkaveri kertoi tehneensä kotona, sillä tänä vuonna jää Keski-Euroopan reissu väliin, eikä hän näin ollen sitä reissussa saa tilattua.
Kyseessä on siis luultavasti alunperin Itävaltalainen makea pannukakku, joka valmistetaan paistinpannulla. Ja mikä erikoista, tämä on kuulemma makea lounas. Ei jälkiruoka.

Kaiserschmarrn ohje resepti

Keisarillinen sekasotku ohje resepti
Kaiserschmarrn

2 Kananmunaa
1,5 rkl Sokeria
Vanilijasokeria (ripaus)
Suolaa (ripaus)
1,5 dl Kulutusmaitoa
1 dl Vehnäjauhoja
Voita (paistamiseen ja karamellisointiin)
0,5 dl Mantelilastuja
50 g Rusinoita rommissa
0,5 rkl Tomusokeria

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi toisessa astiassa, ja vatkaa keltuaiset sokeri, vanilijasokeri ja suola vaahdoksi toisessa astiassa. Lisää keltuaisvaahtoon maito ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sitten jauhot ja sekoita jälleen tasaiseksi. Nostele sitten varoen valkuaisvaahto joukkoon ja sekoita varovasti, jotta vaahto pysyy kuohkeana.

Kaiserschmarrn ohje resepti
Paista kaikki taikina kerrallaan kuumalla pannulla voissa. Kun taikina on pannulla, laske lämpötila noin puoliväliin ja paista noin 8 minuuttia, tai kunnes alaosa on kauniin värinen. Käännä pannukakku ympäri ja paista myös toinen puoli kauniin väriseksi (pari minuuttia riittää).
Leikkaa sitten pannukakku lastalla palasiksi ja lisää palasten joukkoon kunnon nokare voita ja paistele paloja muutama minuutti niin että myös sivut ottavat kauniin värin.

Kaiserschmarrn ohje resepti
Keskieurooppalainen pannukakku reseptiLisää taas voita ja ripottele palojen päälle tomusokeri ja mantelilastut. Paista kunnes pannukakku on karamellisoitunut (muutama minuutti).

Minä jätin rusinat pois, sillä niistä meillä ei kukaan pidä. Mutta mikäli käytät niitä, laita ne rommiin likoamaan noin puoleksi tunniksi ennen kuin teet taikinan. Ne lisätään taikinaan ennen paistamista.

Lisukkeena käytetään yleisimmin omenasosetta, mutta myös säilötyt kirsikat ja luumuhillo ovat yleisiä. Kaiserschmarrn on niin makea, että sen lisukkeeksi sopii jokin hieman hapan.

Tämä oli helppo tehdä, se onnistui hyvin ja kovasti poika kehui. Joten tätä varmasti laittelen toisenkin kerran.



Kaiserschmarrn pannukakku resepti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.