Katkarapukakku

Katkarapukakku

11.1.2017

Tonnikalamakaronivuoka

Taas helppoa arkiruokaa miehille. Isommalle lounasevääksi, pienemmälle syötäväksi koulusta tultuaan.

Tonnikalapasta ohje resepti

Tonnikalamakaronivuoka

1 pss Makaroneja
2 prk Tonnikalaa palaoina öljyssä
1 tlk Paseerattua tomaattia (murska käy myös)
2 rkl Tomaattipyrettä
1 Sipuli silputtuna
2 tl Valkosipulimurskaa
1 tl Mustapippuria
1 tl Suolaa
Voita (paistamiseen)
1 dl Kermaa
Loraus Srirachaa (tai muuta chilikastiketta)

Kastike

25 g Voita
2 rkl Jauhoja
3 dl Kulutusmaitoa
Juustoraastetta

Keitä makaronit, mutta älä täysin kypsiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli ja lisää tonnikala tomaatit, kerma ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Tee sitten kastike. Sulata voi ja lisää jauhot. Lisää maitoa samalla sekoittaen. Anna saostua hetken samalla sekoitellen. Siirrä sitten sivuun jäähtymään. Lisää juustoraaste kun kastike ei enää ole kuumaa.
Sekoita makaronit, chilikastike ja tonnikala ja kippaa ne vuokaan. Kaada päälle kastike ja paista uunissa 200 asteessa noin vartti, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.