Katkarapukakku

Katkarapukakku

27.12.2016

Joulun ihanuuksia

Nyt mennään melkeinpä reseptittömästi. Pelkkiä jouluaaton tunnelmia ennen ruokailua.

Joulupöydän koristelu, joululiina, jouluinen kaitaliina

Oli taas niin hyvää että liikaahan sitä tuli syötyä.

Savulohihyve, ohje resepti, jouluherkkuOli anopin paistama kinkku, savukalkkuna, savulohiviettelystä (jonka koristelin tuoreella tillillä), kananmunia joiden päällä smetanaa, sipulia ja mätiä, ruissipsejä savuporojuustolla ja persiljalla, rosollia, imelletty ja imellyttämätön perunalaatikko, lihaton makaronilaatikko, lanttulaatikko ja porkkanalaatikko.

Normaalisti jouluisin haluan myös suolakurkkuja juustosiivujen kera, mutta ne pahukset pääsivät unohtumaan! Enkä viitsinyt enää juuri ennen syömistä alkaa availla 8kg:n suolakurkkupurkkia. Ihan jo siksi että nytkin tekee tiukkaa saada kaikki mahtumaan jääkaappiin. Ensi jouluna sitten taas.

Jouluruoka ohje resepti idea

Imelletyn perunalaatikon tein mummultani saamalla ohjeella.

Imelletty perunalaatikko

Perunoita
Kulutusmaitoa
Voita
Suolaa
2 rkl Vehnäjauhoja

Keitä kuoritut perunat vedessä ja kaada vesi pois kun perunat ovat kypsiä. Muusaa perunat ja lisää joukkoon maito, suola ja voi. Älä kiehauta, anna vain lämmetä levyllä!
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja jätä imeltymään pöydälle 4-5 tunniksi.
Voit maistaa välillä onko muusi imeltynyt tarpeeksi. Paista se sitten vuoassa 200 asteisessa uunissa. Uunissa laatikon tulee kiehua. Kun laatikko kiehuu, voit laskea uunin lämpötilaa. Laatikko on valmis kun sen pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.