Katkarapukakku

Katkarapukakku

12.3.2021

Itkukana, Hanna G:n resepti yksinkertaisemmin

Muuten en tätä edes blogiin laittaisi, mutta... Minä kun tätä tein ihan tällä alkuperäisellä Hanna G:n ohjeella, meinasin tuskastua lukemaan noin pitkää ja yksityiskohtaista tekstiä edes takaisin, kun koitin näitä äärimmäisen yksinkertaisia vaiheita noudattaa, välillä ainemääriä tarkistellen. Eli tämän postauksen syy on ainoastaan ottaa ohje ylös itselle siten, että ohjeen seuraaminen on yhtä helppoa, kuin tämän tekeminenkin. 

Ja ei, en myöskään kirjoita ylös ohjetta siitä, miten riisi keitetään. En laita edes määriä, sillä ne löytyvät kyllä riisipakkauksen kyljestä. Ja jos ei löydy, eiköhän Google auta


Itkukana
Itkukana

4 rkl Voita                        
2 rkl Oliiviöljyä
500g Broilerin sisäfilettä
2 Salottisipulia pilkottuna
70g Tomaattipyrettä
3rkl Soijakastiketta
2 dl Kermaa

Pyyhi kanafileet kuiviksi. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Paista sitten kanafileet rasvassa, reilu 2min per puoli ja nosta ne pois. 
Lisää pannulle jääneeseen rasvaan sipuli (tarvittaessa voit hieman laskea lämpöä) ja paista hetki. Lisää sekaan tomaattipyre, soija ja kerma, sekoita ne kunnolla.
Kaada sekaan aiemmin paistetut kanat, ja anna muhia 7-9 minuuttia, siten että kastike kokoajan hieman kiehuu.

Tarjoile basmati-riisin kanssa. 


Tämä oli oikein maistuva, helppo ja nopea ruoka. Soija tuo tähän oman makunsa. Tuore basilika toimi tämän kanssa erittäin hyvin. Hanna G suositteli herneenversoja, joita meillä olisi ollutkin kasvamassa, mutta totesimme basilikan toimivan paremmin. 

Itse myös pilkoin kanafileet, sillä pidän enemmän kastikkeesta, jossa on sopivia suupaloja. Maku oli sellainen, että tätä voisi varioida vaikkapa jauhelihakastikkeeksikin. Tai miksipä ei possun sisäfileen, jolloin lihan kannattaisi pilkkoa ja nuijia samoin, kuin Lamminpään lumoukseenkin
Oma huomio, en usko että salottisipuleiden korvaaminen tavallisilla sipuleilla huonontaisi makua. Kokeilen sitten kun tätä varten ostetut salottisipulit loppuvat. 





1 kommentti:

  1. Kiitos!
    Täysin sama mua harmitti sen ohjeen kanssa. Käytin nyt uudelleen tehdessäni ohjettasi ja oli paljon helpompaa.

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos.