
Tämä on siitäkin hauska ruoka, että se on joka kerralla hieman eri makuista, sillä mausteiden määriä ei ole missään kerrottu. Ja jokainen kokki tekee tästä hieman omanlaistaan.
Ja kuten otsikossa on kerrottu, tämä resepti on Juice Leskisen käsialaa.
Lamminpään lumous
600-700 g Porsaan sisäfilettä
3-4 dl Kuohukermaa (ruokakerma ei käy!)
2 tlk Tomaattipyreetä (tai 1 isompi tlk Lidlistä)
Paljon valkosipulia (vähintään 8 kynttä)
Dijon sinappia
Mustapippurirouhetta
Suolaa
Currya
Kanelia
Inkivääriä
Voita
3-4 dl Kuohukermaa (ruokakerma ei käy!)
2 tlk Tomaattipyreetä (tai 1 isompi tlk Lidlistä)
Paljon valkosipulia (vähintään 8 kynttä)
Dijon sinappia
Mustapippurirouhetta
Suolaa
Currya
Kanelia
Inkivääriä
Voita

Paista lihat pannulla voissa ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Siirrä sitten lihat eri astiaan ja tee kastike samalla pannulla kuin paistoit lihat (älä puhdista pannua).
Lisää loput aineet pannulle ja sekoita ne hyvin. Lisää sitten paistetut lihat takaisin pannulle kastikkeen joukkoon.
Anna kastikkeen vielä muhia jonkun aikaa.

Äläkä lisää lautaselle mitään muuta, tämä kuuluu syödä tällaisenaan, ilman niitä värejä, joita aterian lisukkeeksi usein suositellaan.
Tämä ruoka vie kielen mennessään, ja on sellainen ruoka, että minä likimain nuolen paistinpannunkin, jotta mitään ei varmasti mene hukkaan!
On hyvää myös jopa kylmänä, ja toki myös seuraavina päivinä lämmitettynä JOS tätä muka jää vielä seuraavaksi kerraksi.
On hyvää myös jopa kylmänä, ja toki myös seuraavina päivinä lämmitettynä JOS tätä muka jää vielä seuraavaksi kerraksi.
Pitäskin tehdä tätä taas, on niin hyvää! :)
VastaaPoistaMä kanssa tein just taas alkuviikolla. =)
PoistaTämä nyt on vähän hölmö kysymys, mutta pitääkö inkiväärin olla tuoretta vai kuivattua vai käykö kumpi tahansa?
VastaaPoistaSori en huomannut heti kysymystäsi.
PoistaOlen käyttänyt kumpaakin. Äiti taisi aina käyttää kuivattua. Eli ei ole väliksi kumpaa käyttää.
Maistamalla sitten selviää mikä on omaan suuhun sopiva määrä.
Jos on tuoretta niin kuin itselläni on niin tuore inkivääri vie vatsakivut paremmin pois.
PoistaOnko inkiväärin oltava tuoretta vai kuivaa vai käykö kumpikin?
VastaaPoistaMäärät puuttu lopuista mausteista...
VastaaPoistaLue tuo ihan alun teksti. Juice ei ole missään määriä ilmoittanut, joten en sitä minäkään lähde tekemään (ja aina olen maustanut "summissa"). Tämän ruoan hauskuus on osittain siinä, että sen lopullinen maku on kokista kiinni. Ja kokin päivästä.
PoistaMaistelemalla hyvä tulee. :)
Toimii!!
VastaaPoistaKiitos tästä. Ekaa kertaa tein ja heti tällä ohjeella ja maustemäärät hihavakiolla. Vanha totuus ruuanlaitossa alleviivautuu tässä: ”keep it simple, keep it good”.
VastaaPoista