Tietenkin ensimmäiseksi tein kanttarellikastikkeen, jonka kyllä tällä kerralla söin ihan pelkästään.
1 l Kanttarelleja (pienehköjä)
1 Iso sipuli silputtuna
0,5 dl Sokeria
2 dl Vettä
1 dl Valkoviinietikkaa
1 Laakerinlehti
1 tl Suolaa
Puhdista sienet ja pilko sipuli. Mikäli kanttarellit ovat suuria, voit pieniä myös niitä hieman.
Kiehauta liemen aineet ja lisää sinne kanttarellit ja sipuli. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.
Jaa säilyke desinfioituihin lasipurkkeihin, sulje hyvin ja jätä ne alkuun kannet alaspäin jäähtymään. Nosta jääkaappiin kun ovat jäähtyneet tarpeeksi.
Tämän ohjeen kyllä pidän mielessä, sillä olen hieman laiska käyttämään kuivattuja sieniä vaikka ne hyviä ovatkin.
Tällaisessa muodossa näitä varmasti tulee käytettyä ruoan lisukkeena, ja vaikka leivän päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.