Nimensä mukaisesti keittiössäni kokeillaan ja blogin aloitin alunperin omaksi reseptimuistiokseni. Kokeilen mielelläni uusia reseptejä ja soveltelen niitä hieman.
Katkarapukakku
28.8.2017
Kukkakaalimuusi
Nythän on kerrottu miten kukkakaalista on jopa ylituotantoa, eikä kaikkia kukkakaaleja edes nosteta maasta, ajattelin tehdä pitkästä aikaa kukkakaalimuusia. Somessahan nyt pyydetään osallistumaan ja kirjoittamaan #kukkakaalitalkoot
No, sen suuremmitta puheitta..
Kukkakaalimuusi
Keskikokoinen kukkakaali
Voita
Suolaa
Maitoa (mieluiten kulutusmaitoa)
Irroita kukkakaalin kukinnot ja keitä ne vedessä. Lisää keitinveteen ripaus suolaa. Kun kukinnot ovat pehmenneet, kaada vedet pois ja muussaa kukkakaalit. Lisää joukkoon maitoa, kunnes muusi on makuusi sopivaa. Määrä on vähemmän kuin mitä perunamuusiin tulee. Lisää vielä arviolta 0,5-1 tl suolaa ja kiehauta.
Ja minkäs muun kanssa se sitten tuli työtyä kuin voisilmän. Samalla tavalla tätä voi syödä minkä tahansa kanssa kuin perunamuusia, tietenkin. Mutta minäpä syön aina perunamuusinkin vain voisilmän kanssa. Parasta herkkua omaan suuhun ihan vain sellaisenaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.