Nimensä mukaisesti keittiössäni kokeillaan ja blogin aloitin alunperin omaksi reseptimuistiokseni. Kokeilen mielelläni uusia reseptejä ja soveltelen niitä hieman.
Katkarapukakku
25.9.2017
Suolasienet karvarouskuista
Keräilin eilen kodin tuntumasta suppilovahveroita, ja silmiin osui myös kauniita karvarouskuja. Toki keräsin myös ne talteen ja säilöin ne suolaan. Haaveilen että josko saisin tehtyä suolasienistä metsäsienisalaattia vaikkapa joulupöytään!
Suolasienet karvarouskuista
Puhdista ja pilko sienet. Anna niiden liota kylmässä vedessä pari tuntia, kaada sen jälkeen vesi pois lävikön läpi. Keitä sen jälkeen sieniä 5-10min. Kaada vesi pois ja purista sienistä liika vesi pois.
Laita desinfioidun lasipurkin pohjalle noin sentin kerros merisuolaa. Lisää sen jälkeen kerros sieniä, ja niiden päälle merisuolaa. Jatka kerroksittain kunnes purkki on liki täynnä. Viimeiseksi tulee taas noin sentin kerros suolaa.
Laita sienien päälle paino (vaikka kivi pakastepussissa), jotta sienet peittyvät suolaliemeen. Nosta jääkaappiin.
Tarkista seuraavana päivänä että sienet ovat nesteen peitossa, jotta ne eivät pääse pilaantumaan. (Mikäli eivät ole, keitä suolavettä, jäähdytä se ja kaada sienten päälle. Poista kivi ja sulje purkki.
Liota ja huuhdo sienet hyvin ennen käyttöä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.