Katkarapukakku

Katkarapukakku

18.4.2016

Flygande Jakob, herkullinen kanavuoka

Flying Jacob chickenEn muista missä törmäsin tähän ruokaan, mutta tämä jäi kiinnostamaan siitäkin huolimatta että tähän tulee banaania, josta itse en välitä pätkääkään. Mutta, päätin antaa tälle kuitenkin mahdollisuuden.
Ruoka on alunperin ruotsalainen, kuten ehkä nimestä voi päätellä. Ja käsitykseni mukaan siellä ihan normaali arkiruoka, kuten esimerkiksi makaronilaatikko meillä. 

Flygande Jacob (tai Jakob)

Flygande Jacobin valmistaminen800g Kanafileitä
1-2 pkt Pekonia
2 Sipulia silputtuna
Kanaliemikuutio
4 dl Kermaa
3 Banaania siivutettuina
Chilikastiketta
Suolaa
Pippuria
Suolapähkinöitä

Ruotsalainen kanavuokaPilko kanafileet ja pekoni ja paista ne sipulin kanssa öljyssä pannulla. Sulata kanaliemikuutio joukkoon. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Vatkaa sen jälkeen kerma vaahdoksi ja mausta se haluamallasi chilikastikkeella. Itse käytin Srirachaa ja Felixin tulista ketsuppia (jota suosittelen, siinä on oikeasti potkua). Sekoita chilikastike varoen kermavaahtoon.
Lado kanasta aloittaen kiinteät aineet uunivuokaan ja peitä ne lopuksi kermavaahdolla.
Paista uunissa 225 asteessa noin vartti ja koristele pinta sen jälkeen suolapähkinöillä.


Kermainen kanavuoka
Chilimaustetulla kermavaahdolla peitetty kanavuoka menossa uuniin.

Flygande Jacob, Flyin Jacob, ruotsalainen kermainen kanavuoka

Tarjoillaan yleensä riisin kanssa. Minä keitin tällä kerralla perunoita, sillä ollaan syöty viimeaikoina tosi usein riisiä. Kuten mainitsin jo alussa, minä en pidä banaanista, josta syystä hieman arkailin, enkä uskaltanut laittaa kuin kaksi banaania kolmen sijaan. Tämä kuitenkin pääsi yllättämään, banaani sopii tähän jopa minun mielestäni todella hyvin. Ja tämä ruoka jää kyllä sille listalle, jota ehdottomasti tehdään useamminkin! Ja ensi kerralla laitan kaikki kolme banaania. 

Suolapähkinät taas eivät puolisoni mielestä yleensä sovi ruokaan, mutta tässä ne kuulemma oli ihan ok. Pojan mielestä tämä taas oli jo ajatuksena tosi hauska, ruoka jossa on banaania ja kermavaahtoa! Hyvin upposi meihin kaikkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.