Kebab

Kebab

16.9.2020

Vhh sienipiirakka

Paluu lomalta maalta kotiin ja arkeen, ja omalta osaltani karppaus alkoi taas. Ja toki minä himoitsin jäljelle jäänyttä vehnäjauhopohjaista sienipiirakkaa. Onneksi sieniä riittää, käytiin tunti metsässä, ja saalis (ihan tähän piirakkaan vain oli tarkoitus hakea) oli noin 10l. Eli piirakan tekoon!

Sienipiirakka

Pohja

100g Voisulaa
2 dl Mantelijauhoja
1/4 tl Suolaa
1 tl Leivinjauhetta
1 rkl Psylliumia


Täyte

2 dl Kermaa
1 dl Maustamatonta jugurttia
3 Munaa
Kirsikkatomaatia siivuina
4 Rapeaksi paistettua pekonisiivia muruina
3 Valkosipulinkynttä
1 Sipuli silputtuna

1-2 dl Suppilovahveroita (pannulla käyneitä)
1-2 dl Juustoraastetta

Sekoita pohjan aineet.
Painele vuokaan ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet, poislukien sienet ja juustoraaste.
Kaada täyte pohjan päälle, ripottele pinnalle sienet ja lopuksi vielä juustoraaste.
Paista 200 asteisessa uunissa vielä 25 minuuttia. 

Tässähän piirakassa siis on täysin sama täyte kuin aiemmin tekemässäni sienipiirakassa. 
Suppilovahverot voi korvata kantarelleilla. 

Ja kyllä, hyvää tuli. Pohja jopa parempaa tällaisena. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.