Katkarapukakku

Katkarapukakku

9.9.2020

Kermainen kantarellipasta

Kuten mainitsin, ollaan lomalla maalla. Löydettiin hyvä satsi kantarelleja, eikä täällä ole osaston käytössä, joten nyt syödään. Kantarellit voi tässä ohjeessa korvata muillakin sienillä, jopa useammalla sortilla samaan aikaan.

Kermainen kantarellipasta

1 pkt Pekonia (pienittynä)
1 Sipuli (silputtuna)
Voita 
2-3 dl Kantarelleja (pannulla käyneitä)
2 dl Kuohukermaa 
1 dl Kuivaa valkoviiniä 
2 dl Kulutusmaitoa
1 tl Suolaa
1/2 tl Mustapippuria 
1 tl Timjamia 

500g Spaghettia (tai muuta pastaa)
1-2 dl Kulutusmaitoa
Ruohosipulia

Paista pekoni ja sipuli. Lisää pannulle voi ja kantarellit. Paista hetki ja lisää viini, kerma, maito ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna kiehua hiljalleen noin vartti.
Keitä pasta kattilassa.
Ota pannulta noin 2/3 kastikkeesta ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Kippaa sen jälkeen takaisin pannulle ja sekoita. Ohenna maidolla.
Valuta valmis pasta (älä huuhtele, ja säästä keitinliemi) ja sekoita pannulle kastikkeen sekaan. Lisää tarvittaessa keitinlientä jos ruoka tuntuu liian kuivalle.
Lisää ruohosipuli.

Taas oli niin hyvää että liikaa tuli syötyä. Onneksi lomalla voi ottaa ruokalevon ja jatkaa puuhastelua sen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.