Katkarapukakku

Katkarapukakku

13.4.2016

Tonnikalarisotto

Hernemaissipaprika, tonnikala, risottoMiehen toiveesta, aineetkin oli lueteltu mitä tähän pitää laittaa. Paljon tonnikalaa, riisiä ja hernemaissipaprikaa. Ja riisi ei saa olla "tarttuvaa", eli tähän ei suosikkini basmatiriisi käy, eikä kuulemma saanut tehdä risottoriisistäkään.

Tonnikalarisotto

3 dl Pitkäjyväistä riisiä
2 Sipulia silputtuna
1 Kala- tai kasvisliemikuutio (käytin kalaliemikuution)
Oliiviöljyä
450g Hernemaissipaprikaa
3 prk Tonnikalaa paloina vedessä
2-3 rkl Tomaattipyrettä
Vettä
Suolaa
Pippuria

Kuullota sipuli pannulla öljyssä ja lisää riisi. Kuullota myös se kiiltäväksi. Siirrä ne sitten kattilaan. Lisää sitten tomaattipyree, vesi ja liemikuutio. Sekoita tomaattipyree tasaiseksi ja anna hautua melkein kypsäksi ennen kuin lisäät hernemaissipaprikan. Anna hautua kypsäksi saakka ja lisää sitten valutetut tonnikalat ja sekoita ne joukkoon. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Tarjoile vaikka kirsikkatomaattien kanssa.

Tonnikalarisoton valmistus

Miesväelle maistui. Ja mies saa nyt tästä muutamaksi päiväksi lounaseväät töihin, kuten oli tarkoituskin. Älyttömän helppo ruoka tehdä, ja kohtuullisen nopeakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.