Katkarapukakku

Katkarapukakku

20.4.2016

Jauhoton pizzapohja

Tuli mieleen kokeilla myös tällainen pizzapohja, pizzasta kun kerran kovasti tykkään. Aiemmin tein vähähiilihydraattisen pizzapohjan, eli vyötärönmetsästäjän pizzan, joka oli oikein hyvä.

Ainesosaluettelo on kovin lyhyt:

5 Kananmunaa
Ripaus suolaa
Pizzapohja pelkistä kananmunista
Valkuaisvaahto

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi (pitää pysyä kulhon pohjalla kun kulhon kääntää ylösalaisin) ja sekoita keltuaiset ja suola tasaiseksi toisessa astiassa. Lisää keltuaiset tasaisena nauhana valkuaisten sekaan varovasti sekoittaen, ja kippaa seos uunipellille.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Pizzapohja resepti
Uuniin menossa oleva pizzapohja
Poista sen jälkeen uunista ja lisää päälle omavalintaiset täytteesi. Paista sen jälkeen vielä noin 25 minuuttia. Pinta saa ottaa reilusti väriä.

Maku oli hyvä. Pohja pysyi kuumanakin hyvin kasassa, eli tätä sai syötyä ihan kuin pizzaa (toisin kuin vyötärönmetsäsätäjän pizzaa, jonka pohja oli tuoreena löysä, mutta kiinteytyi jäähtyessä).
Hiilihydraatiton pizza
10 min paistettu kananmunista tehty pizzapohja




Pohjalle laitoin tomaattipyreetä, täytteiksi silputtua sipulia, herkkusieniä, kirsikkatomaattia, mustia oliiveja, tonnikalaa, kinkkusuikaleita ja toki juustoa.

Ja minä unohdin että meillä olisi ollut juustoraastettakin, joten siivutin juustoa päälle..


Karppaajan hiilihydraatiton pizza

Karppaus pizza


Kotona tehty pizzapohja, jauhoton, maidoton, gluteeniton




2 kommenttia:

Jätä kommentti. Kiitos.