Kuten ehkä olen saattanut mainita, intialainen ja nepalilainen ruoka ovat suurimpia suosikkejani.
Blogistani löytyy mm. palak paneer, butter chicken ja kana korma.
En ole vähään aikaan tehnytkään rogan joshia, vaikka se äärettömän hyvää onkin.
Ongelmahan se on, että aika ei riitä kaiken herkun tekemiseen, vaikka mieli kovin tekisikin.
Rogan josh
600 g Broilerin fileetä
2 Sipulia
2 Tomaattia
1 rkl Inkivääritahnaa
3 rkl Valkosipulitahnaa
1,5 dl Maustamatonta jugurttia
Chiliä (tällä määrität kuinka tulinen ruoasta tulee)
3 rkl Tomaattipyrettä
2 dl Vettä
1-1,5 dl Öljyä tai reilusti gheetä
10 Mustapippuria
2 tl Jeeraa
1 tl Cayenne pippuria
1-2 tl Garam masalaa
2 tl Paprikajauhetta
2 Laakerinlehteä
1 Kanelitanko
1 tl Korianteria (jauheena)
Soijakastiketta
Leikkaa broileri suupaloiksi. Lisää jugurttiin valkosipulimurskaa ja sekoita ne yhteen broilerin kanssa ja jätä sivuun puoleksi tunniksi.
Paista mausteet reilussa gheessä (tai öljyssä) kuumalla pannulla kunnes tuoksuvat. Lisää sitten valkosipuli ja inkivääri ja paista kunnes valkosipuli tuoksuu.
Lisää sen jälkeen pannulle silputtu sipuli ja pilkottu tomaatti ja paista hetki. Lisää sitten hieman vettä ja jätä muhimaan miedolle lämmölle noin viideksi minuutiksi.
Tämän jälkeen lisätään broileri ja sekoitellaan joukkoon.
Lisää sitten hieman jugurttia ja sekoita tasaiseksi ja jätä muhimaan (anna kiehua hiljalleen) noin puoleksi tunniksi. Mausta kastike soijalla.
Tarjoa rogan josh basmatiriisin kanssa. Voit myös tehdä lisukkeeksi raita-kastikkeen.
Lisäksi ei toki sovi unohtaa ihania naan-leipiä.
Raita
2 dl Maustamatonta jugurttia
1 dl Kurkkua pienittynä
1/4 tl Suolaa
1/2 tl Jeeraa
1/2 tl Korianteria (jauheena)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.