Katkarapukakku

Katkarapukakku

25.4.2016

Mantelileivät

Näitä on tullut ajan saatossa tehtyä lukuisia kertoja. Nyt vain olivat päässeet painumaan unholaan yli vuodeksi.
Nämä ovat älyttömän hyviä tuoreena, mutta paranevat päivän parin päästä. Itse tykkään paahtaa näitä halkaistuina leivänpaahtimessa.

Mantelileivät

Mantelileipä resepti2 Kananmunaa
4 rkl Maustamatonta jugurttia (turkkilainen tai kreikkalainen)
4 tl Leivinjauhetta
4 tl Fiber huskia
6 rkl Vehnälesettä
3 dl Mantelijauhoa
2 rkl Siemeniä
2 pss (300g) Juustoraastetta

Joskus olen laittanut taikinaan esimerkiksi valkosipulimurskaa ja / tai aurinkokuivattua tomaattia silputtuna, ja se toimii myös todella hyvin. Miksipä tähän ei voisi laitella sekaan muitakin lisukkeita kun vaihtelua haluaa.
Vatkaa munat vaahdoksi, ja lisää jugurtti varovasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet toisessa astiassa ja lisää ne munajugurtin sekaan. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi vielä juustoraaste ja sekoita.
Muotoile pellille reilu 5cm halkaisijaisia kakkaroita.
Paista 225 asteisessa uunissa kunnes ovat kullanruskeita.
Tällä kerralla käytin gouda-raastetta ja kurpitsansiemeniä.

Kuten kuvasta näkee, nämä leviävät uunissa aika paljon, jätä siis tilaa väleihin!

Mantelileipä ohje
Mantelileivät resepti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.