Katkarapukakku

Katkarapukakku

18.4.2016

Nakkikastike

Nakkikastikehan on aina hyvää. Mutta ehkä liian helppo tehdä, joten usein sitä ei tule laitettua. Nyt kuitenkin tein, koska puolisolle ei ollut lounaseväitä ja olin laiska. Lauantaisen flygande Jacobin jäljiltä jäi keitettyjä perunoita, joten nyt mentiin aidan yli kaikkein matalimmasta kohdasta.

Perinteinen nakkikastike
Nakkikastike (n. 6 annosta)

50g Voita
Vehnäjauhoja
Vettä
Mustapippuria
Suolaa
500g Nakkeja viipaloituina



Sulata voi pannulla ja lisää siihen jauhoja siten, että seos ei jää märäksi velliksi. Voit tarvittaessa lisätä voita, mikäli jauhoja tuli liikaa. Jauhoja kannattaa laitella noin ruokalusikallinen kerrallaan.
Ruskista kokoajan sekoitellen etteivät jauhot pala. Kun seos on sopivan ruskeaa, lisää siihen aluksi iso lasillinen (tai kaksi) vettä ja sekoita hyvin jotta saat kastikkeesta tasaisen. Vettä voi lisätä pikkuhiljaa lisää sen verran, että kastike on omasta mielestä sopivaa. 
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää vielä pilkotut nakit ja anna tekeytyä hetki.

Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Onneksi tämä tosiaan kaikessa helppoudessaan on aina hyvää. Eli siitä huolimatta että olin todellakin laiska, enkä jaksanut suuremmin panostaa, puoliso saa muutamaksi päiväksi kuitenkin hyvää ruokaa evääksi töihin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.