Katkarapukakku

Katkarapukakku

21.2.2023

Jerky, kuivaliha

Nyt miehen hommia. Mutta jakoon ilman muuta, koska onnistui aivan älyttömän hyvin! Nämä valmistuivat näppärästi (vihannes/sieni) kuivurissa useassa kerroksessa.


Jerky

n. 1 kg Naudan sisäpaistia

Poista lihasta mahdolliset kalvot ja muu vaalea. Leikkaa liha syiden suuntaisesti ohuiksi (2-3mm) viipaleiksi. Voit puolittaa nämä pituussuunnassa. 


kuivattu liha, kuivurissa, beefjerky, kotona tehty
Marinadi


1,5 dl Soijakastiketta
1 dl Punaviinietikkaa
1,5 dl Worchestershire kastiketta
Reilu loraus Poppamiehen Liquid smoke kastiketta
2-3 rkl Tummaa siirappia
1 dl Teryaki kastiketta
1,5 rkl Cayennepippuria
1,5 rkl Sipulijauhetta
1,5 rkl Valkosipulirouhetta
1-2 rkl Mustapippuria


Sekoita marinadi johonkin (mieluiten kaatonokalliseen) astiaan. Huom, marinadia tulee noin 0,5 l, eli ihan pikkupurkki ei riitä! Laita valmiiksi leikelty liha 5l pakastepussiin (tai vaikkapa johonkin kannelliseen astiaan) ja kaada marinadi niiden päälle. Sekoittele siten, että marinadi on kaikkialla lihoissa. Itse tykkään sekoitella marinadin pussissa, sillä lihoja on helppo ulkopuolelta käsitellä. 

Anna lihojen marinoitua vähintään yön yli, mielellään jopa vuorokauden ajan. 

Kuivaa lihat marinoinnin jälkeen, pinta tulisi saada lähes täysin kuivaksi. Asettele lihan kuivuriin siten, että ilmalle jää tilaa kiertää ritilöiden läpi.
Vaihda esim alin ritilä tunnin välein päällimmäiseksi. On tärkeää vaihdella kerrosten paikkaa, jotta liha kuivuu tasaisesti. 
Anna kuivurin pöhistä kaikkiaan noin 7-8h. Tämän jälkeen liha on valmista. 
Pidempään ei kannata kuivata, ettei lihasta tule murenevaa, vaan se jää kivan sitkeäksi. 

Voin sanoa että nappiin osui! Minä mielelläni kannan lisää naudansisäpaistia kotiin, jos se muuttuu tällaiseksi herkuksi! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.