Katkarapukakku

Katkarapukakku

7.1.2019

Kaurainen porkkanaleipä

Kauraporkkanaleipä ohje resepti

Porkkanakauraleipä

Kaurainen porkkanaleipä ennen nousemista150 g Voisulaa
5 dl Porkkanaraastetta
5 dl Maitoa
50 g Hiivaa
2 tl Suolaa
2 rkl Hunajaa
3 dl Kaurahiutaleita
11 dl Vehnäjauhoja
Seesaminsiemeniä
Kananmuna (voiteluun)

Liuota hiiva lämpimään maitoon. Lisää sinne hunaja ja suola.
Lisää seokseen porkkanaraaste ja kaurahiutaleet ja vatkaa ne sekaisin. Lisää sitten vähitellen vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula ja vaivaa sekin taikinan sekaan.
Jätä liinan alle nousemaan kaksinkertaiseksi. 

Jaa taikina kahteen osaan, tästä määrästä siis tulee kaksi leipää. Halutessasi voit letittää leivät pullapitkon tavoin jakamalla kumpikin osa neljään pötköön ja letittämällä ne. 

Jätä leivät liinan alle kohoamaan vielä puoleksi tunniksi. Voitele kananmunalla, ripottele halutessasi päälle seesaminsiemeniä.

Porkkanakauraleivät nousseet


Paista leipiä 210 asteessa puoli tuntia. 

Halutessasi voit tietenkin korvata porkkanan, tai osan porkkanasta jollain muulla juuresraasteella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.