Katkarapukakku

Katkarapukakku

12.9.2023

Mustatorvisienikastike ja mureke

Ensimmäisen kerran voin sanoa että löysin reilusti mustatorvisieniä. Olen joskus vuosia sitten tehnyt näistä kastikkeen, johon tuli pohjaksi ranskankermaa, ja vaikka se hyvää olikin, peitti se sienien maun mielestäni liian hyvin. Nyt siis mentiin aivan peruskermakastikkeella. 

Karmainen torvisienikastike
Mustatorvisienikastike

1 Sipuli
1,5-2 l Mustatorvisieniä
Voita
3 dl Kuohukermaa
1 rkl Vehnäjauhoja
Suolaa
(Kohupiim)

Paista ensin pilkotuista sienistä nesteet pois. Pilko sipulit ja lisää ne pannulle voin kera ja kuullota. 
Lisää sitten perään kuohukerma ja jauhot. Mausta suolalla. Sekoittele kunnes kastike sakeutuu sopivasti. Meillä sattui olemaan Eesti-kaupasta ostettu kohupiim jääkaapissa, joten laitoin sitäkin noin 2 rkl ja sekoitin sekaan. Ei siis ole pakollinen, mutta mielestäni sopi joukkoon hyvin. 


Jauhelihamureke

700g Sikanautajauhelihaa
1 Kananmuna
1 tl Suolaa
2-3 rkl Kreikkalaista jugurttia

Torvisienikastike, annabellet ja mureke
Vaivaa aineet kiinteäksi ja muotoile uunivuokaan pötkyläksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min. Paista ensin alatasolla reilu 20 min ja nosta sitten keskitasolle ottamaan paremmin väriä pintaan. 

Nämä herkut söimme keitettyjen annabelle-perunoiden kanssa. Ja voi veljet miten olikaan hyvää! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.