Lasagne

Tomaattijauhelihakastike
700 g Jauhelihaa
1-2 tl Valkosipulimurskaa
Iso sipuli silputtuna
1 tlk Tomaattimurskaa (paseerattu tomaatti käy myös)
2 rkl Tomaattipyrettä
Oreganoa
Basilikaa
Timjamia
Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää valkosipuli ja loput aineet. Anna hautua sen ajan kun valmistat juustokastikkeen.

Juustokastike
1 l Maitoa (kulutus)
Reilusti voita
1,5 dl Vehnäjauhoja
150-200 g Juustoraastetta
2 tl Suolaa
Mustapippuri (reilusti)
Sulata voi ja sekoita joukkoon jauhot ruskistamatta. Lisää maito vähän kerrassaan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausteet ja jatka sekoittamista kunnes juusto on sulanut. Ota pois levyltä.

Lado vuokaan ensin jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyt näiden kahven kerroksen päälle. Jatka taas jauhelihakastikkeella ja juustokastikkeella ja lisää levyt ...
Viimeisten lasagnelevyjen päälle tulee säästää vielä juustokastiketta. Sen pinnalle ripotellaan vielä juustoraastetta ja basilikaa.
Halutessasi voit lisätä kerrosten väliin vaikka herkkusienisiivuja tai vaikkapa pilkottua paprikaa.
Paista 180 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.